Juho Sinisiä ja muunkin värisiä ajatuksia

Huumausaineiden testauspalvelut vähentävät myös käyttöä

Aineiden testauspalvelut eivät ainoastaan vähennä haittoja – ne vähentävät loppupeleissä myös käyttöä. Luulisi siis kelpaavan päättäjillekin.

Brittiläisen The Loop -testauspalvelun käyttäjistä puolet kertoi pienentäneensä käyttöannostaan, ja joka kymmenes antoi aineita hävitettäviksi kuultuaan analyysin tulokset – aine oli joko ihan muuta kuin myytiin, ja/tai se sisälsi haitallisia jatkeaineita. Yleisimmät testatut (l. käyttäjille näinä myydyt) aineet olivat MDMA, ketamiini ja kokaiini.

 

En tunne Iso-Britannian huumausainelakia, mutta se kuitenkin nähtävästi sallii testauspalvelut. Tapahtuman järjestäjä voi kuitenkin päättää ettei testauspalvelun väkeä päästetä alueelle.

 

Huumausaineiden testauspalvelut tulisi sallia myös Suomessa, sillä niillä on todistettavasti haittoja vähentävä vaikutus. Suomessa Muunto-hankkeen testauslaboratorioidea on vastatuulessa, sillä toiminta olisi viranomaisen mukaan nykylakien silmin yksiselitteisesti laitonta.

 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005822014.html

Ehdotus Helsingin huumeiden­testauspalvelusta saa virkamiehiltä täystyrmäyksen: väkisinkin laitonta

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-45367810

Thousands of people use drug-testing facilities at UK music festivals

https://wearetheloop.org/testing/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä ihmettelen suuresti miksi viranomaiset,lainsäätäjät eivät halua vähentää huumeista johtuvia haittoja kaikin järkevin keinoin.

Toimituksen poiminnat