Juho Sinisiä ja muunkin värisiä ajatuksia

Vastaukseni blogisti Ojalan kahdesti poistamaan aborttiaiheiseen kirjoitukseen

Puheenvuorolainen Jaakko Ojala oli kirjoittanut abortista, johon olin kommentoimassa. Blogin avainsisältö oli jotakuinkin "abortti = murha". Hän kuitenkin poisti blogipostauksensa kesken kirjoittamiseni, enkä huomannut kopioida vastaustani talteen. Tämä toistui vielä toisen kerran, joten vastaukseni tulkoon tässä muodossa (alla).

 

----

 

Ihan kuriositeettina - hyväksyisitkö hengityskoneen ym. hengissäpitokoneiston poiskytkemisen aivokuolleilta? Jos haluamme välttää kaksoisstandardeja, niin em. tilanne olisi logiikkasi mukaan yhtälailla murha kuin 21. raskausviikon aborttikin.

 

Sikiö voi liikkua ultrassa havaittavasti viikon 14 tienoilla, mutta se ei ole todiste korkeammista aivotoiminnoista (liikkeet syntyvät refleksinomaisesti).

 

Kuoleman määritelmästä ei lääketieteen piirissä tietääkseni kiistellä - on olemassa aivokuoleman piste, josta ei ole paluuta tietoisuuteen vaikka muut ruumiintoiminnot toimisivat. Ei konsistenttia, ulkopuolisista häiriöistä (tyypillisesti sairaalan sähkölaitteet) vapaata EEG-käyrää = (aivo)kuollut. Em. määritelmän kääntäen, aikaisin uskottava arvio elämän alulle olisi raskausviikko 25. Tämä on aikaisin vaihe jolloin sikiön aivokäyrä voidaan havaita edellä kuvaillulla tavalla. Ennen tuota voidaan havaita ainoastaan lyhyitä ja satunnaisia neuronien laukaisuja.

 

Viikon 21 abortti ei ole murha. Se on potentiaalisen elämän keskeytys. Semantiikalla on väliä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uusi Suomi poistelee näitä toiseen kirjoittajaan kohdistuvia blogikirjoituksia. Sellainen linja on heillä. Katsotaan poistavatko tämänkin kirjoituksen.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Teksti ei kohdistu toiseen kirjoittajaan, vaan hänen argumenttiinsa.

Toimituksen poiminnat